INS Can Roca

Web de l'Institut del barri de Can Roca (Terrassa)

Sortida Arxiu històric Terrassa

Fa unes setmanes, l’alumnat de 2n d’ESO va fer una visita a l’Arxiu Històric de Terrassa, al carrer Baldrich, 268. Els nois i noies estan fent una investigació sobre el bandolerisme i la bruixeria al segle XVII i estan descobrint que a Terrassa hi va haver bandolers i cacera de bruixes. A l’aula, en grups, l’alumnat consulta vídeos i informació escrita per a saber qui van ser els bandolers i per què actuaven d’aquella manera i qui eren aquelles dones que van ser considerades bruixes, perseguides i, algunes, executades. A l’arxiu, van poder descobrir un espai força desconegut per als terrassencs i van poder descobrir documents de fa més de quatre-cents anys que es conserven allà; després de familiaritzar-se amb el català que s’escrivia en el segle XVII, van poder descobrir testimonis d’atacs de bandolers i testimonis que asseguraven haver patit els encanteris de bruixes. Aquesta activitat va ser l’inici de la recerca històrica que l’alumnat està continuant a la classe i que ha de servir per a desmitificar aquests grups de persones i aprendre a fer una investigació científica.

Atentament,

L’equip docent de 2n d’ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: