INS Can Roca

Web de l'Institut del barri de Can Roca (Terrassa)

En defensa dels drets de la dona

Benvolguts i benvolgudes,

Com ja sabeu, el 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona; en aquesta diada tothom lluitem perquè les dones tinguin les mateixes condicions que els homes en àmbits com l’esport, l’educació, la salut, etc. Avui en dia continuem una batalla que va començar fa molts anys, ja que la societat del passat no les respectava: gaudien de pocs drets, cobraven menys, etc.

Tanmateix, es van succeir una sèrie de reivindicacions al llarg del segle XX per revertir aquesta situació en diversos països d’arreu del món. El 1912 les angleses van exigir el vot femení: “200 dones es van manifestar en la zona comercial d’Oxford”. Més tard, el govern dels Estats Units va decretar l’any 1920 que ja no es podia restringir el sufragi per raó de sexe. Per altra banda, la Segona República Espanyola va permetre que les dones votessin, per primera vegada, en les eleccions de 1933. 

No obstant això, la lluita prossegueix. En conseqüència, el nostre institut -compromès- s’hi involucra mitjançant activitats educatives per a tots els cursos. Per exemple, s’ha elaborat un cartell a mà -es pot veure al mateix post-, s’ha gravat un vídeo penjat al YouTube del Can Roca o s’ha habilitat un espai al vestíbul del pati per visibilitzar les dones. Es pretén, en efecte, la transmissió de valors que advoquin per la igualtat, l’equitat i la llibertat de totes les persones. 

Per concloure, voldríem visibilitzar el treball de totes les dones que mostren capacitat d’organització i lideratge arran d’aquesta pandèmia: cuidadores, personals de neteja, sanitàries, etc. Per aquest motiu, des de l’institut Can Roca us animem a posar el vostre gra de sorra; ajudeu-nos a fer visible aquesta lluita! Reivindiqueu, sí, reivindiqueu! Perquè és clar que n’esteu assabentats. Doncs compartiu aquest manifest a les xarxes socials amb les vostres amistats i familiars. Ara us toca a vosaltres! Gràcies per la vostra col·laboració. 

Atentament,  
Ran Ahmad

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: