INS Can Roca

Web de l'Institut del barri de Can Roca (Terrassa)

Xerrada sobre la crisi dels refugiats sirians

El passat dilluns, 17 de maig, tot l’alumnat de l’institut va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà l’experiència de dos voluntaris que dediquen part del seu temps a millorar la situació crítica dels refugiats.

Per una banda, els alumnes de 1r i 2n d’ESO van conèixer en Raed. És d’origen sirià, nascut a Damasc, la capital. Actualment resideix a Barcelona des del gener de 2015 i treballa a l’ONG “Médicos sin Fronteras” des de fa 5 anys. El 2011, va marxar del seu país, amb 28 anys, just un mes abans que comencessin les manifestacions a Síria.

Per altra banda, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va conèixer en Pepe Salinas i la Núria Burgada. Tots dos voluntaris de l’ONG “Proactiva Open Arms” des de l’octubre de 2015. En Pepe ha realitzat tasques de socorrisme aquàtic en dues ocasions a l’illa de Lesbos, Grècia. Durant el mes de gener, la Núria ha ajudat en tasques d’acompanyament una vegada els refugiats arribaven a la platja de Lesbos.

A tots ells, una vegada més, els volem agrair que hagin acceptat la invitació d’acompanyar-nos i explicar-nos la seva experiència. Per nosaltres és una oportunitat més per aprendre de testimonis directes i reflexionar conjuntament respecte els esdeveniments que s’estan produint diàriament al voltant de la crisi dels refugiats. Convidem a ampliar aquesta reflexió a nivell familiar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: