INS Can Roca

Web de l'Institut del barri de Can Roca (Terrassa)

Tallers d’arqueologia a 1r d’ESO

Els dies 7 i 14 de març, els alumnes de 1r d’ESO van anar d’excursió al castell cartoixa de Vallparadís a fer un taller d’arqueologia.

Primer els van explicar el que havien trobat els arqueòlegs a Terrassa, des del neolític fins a l’època romana. Després es van dividir en tres grups per investigar uns enterraments. Dos grups van investigar unes incineracions i l’altre va investigar una inhumació.

El grup 1 va investigar una incineració en la qual van trobar: una mandíbula, una vèrtebra, un pondus (peça d’un teler per teixir), dents i un tros de bronze. Els alumnes van arribar a la conclusió que es tractava d’una dona ibera molt vella i rica.

El grup 2 va investigar una altra incineració en la qual van trobar: petxines, mandíbula, un dau, un ungüentari, una llàntia, una imatge votiva, una agulla, un anell i una placa. En aquest cas, van descobrir que els ossos pertanyien a un nen romà.

El grup 3 va investigar una inhumació en la qual van trobar: una moneda, una punta de llança, claus, una àmfora, i l’esquelet sencer. El darrer grup va concloure que aquella persona era un jove soldat romà.

Ainara Tomàs 1r ESO A

 

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: